28. november 2016

Raamat "Õpi ise programmeerima!"

Õpi ise programmeerima
Carol Vordermani raamat "Õpi ise programmeerima!" (2015) tutvustab ja õpetab algajale programmeerimishuvilisele programmeerimiskeelt Python.

Raamatu tagakaanel olev tutvustus kirjutab järgnevat: Mänguline ja praktiline materjal aitab teha esimesed sammud programmeerimise põnevas maailmas. Raamat on mõeldud kõigile, kes tunnevad huvi programmeerimise ja arvutite vastu. Õpi programmeerima ja sa saad teha ise mänge, juhtida roboteid ja kirjutada mobiilirakendusi. Ja mis kõige tähtsam – programmeerimine on põnev ja lõbus ja treenib sinu aju!

Mulle see raamat meeldib nendel põhjustel:
  • peatükkide selge ja loogiline ülesehitus: alguses on seletus koos näidetega ja seejärel praktilised ülesanded;
  • sisaldab paberil tehtavaid ülesandeid, mille lahendusi saab raamatu lõpust kontrollida;
  • ülesanded on piisavalt lihtsad, et algaja nendega hakkama saaks;
  • lihtne kujundus, mis teeb raamatu kergesti jälgitavaks;
  • sisaldab sõnastikku.
Minu hinnangul on raamat sobiv lastele alates 11. eluaastast, kuid peaks huvi pakkuma ka täiskasvanutele, kes soovivad saada kõige esimese kogemuse tekstilise programmeerimiskeelega. Raamat sobib kasutamiseks nii iseseisvaks õppimiseks kui ka koolitunnis. Sobib hästi esimeseks tekstilise programmeerimise õpikuks, et omandada kõige elementaarsemad Pythonis programmeerimise oskused.

Raamatus on 40 lehekülge ning sisaldab 15 Pythoni ja programmeerimisega seotud peatükki. Hind Rahva Raamatu püsikliendile ja Hansapostis 5.13 €.

Jälgi KristiProget Facebookis.